Return to site

Hapjes voor tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen is het niet altijd even gemakkelijk om iets klaar te maken dat nog een beetje gezond is. Je wordt vaak uitgenodigd bij vrienden en familie en dan heb je niet altijd in de hand wat je kan eten. Probeer volgende gezonde hapjes eens klaar te maken wanneer je visite hebt!

Vraag naar meer recepten voor de feestdagen in de praktijk!

 

 

Tomaat-mozzarella bolletjes

Ingrediënten:

  • kerstomaatjes
  • kleine light mozzarella bolletjes
  • basilicum
  • peper

Bereiding:

  1. Snijd de bolletjes mozzarella in 2.
  2. Prik een kerstomaatje, gevolgd door een half bolletje mozzarella en een blaadje basilicum.
  3. Kruid naar smaak met peper.

 

Komkommerschijfjes met zalm

Ingrediënten:

  • komkommer
  • gerookte zalm
  • light smeerkaas
  • bieslook

Bereiding:

  1. Snijd de komkommer in schijfjes.
  2. Smeer een beetje light smeerkaas op de komkommer.
  3. Snijd bieslook fijn en leg een beetje op de smeerkaas.
  4. Snijd de zalm in kleine plakjes die ongeveer even groot zijn dan de komkommerschijfjes en leg deze boven op de smeerkaas.
  5. Doorprik eventueel met een stokje.

 

Parmaham met meloen

Ingrediënten:

  • Galia meloen
  • parmaham

Bereiding:

  1. Snijd de meloen in kleine blokjes.
  2. Neem 1 snede parmaham, snijd deze in 2 en wikkel rond een meloenstukje.
  3. Doorprik eventueel met een stokje.

 

Geroosterde paprika en feta

Ingrediënten:

  • paprika
  • fetablokjes
  • Provençaalse kruiden

Bereiding:

  1. Snijd de paprika in blokjes van 3 cm.
  2. Neem een grillpan en grill de paprika’s gaar.
  3. Neem een stokje en spies een stukje paprika en een fetablokje.
  4. Kruid naar smaak met de kruiden.